Ez lenne az új őrület?

Minden, amit tudni érdemes a MadLipz-ről

A MadLipz, mint alkalmazás már egy ideje jelen van Magyarországon, azonban csak az elmúlt 1-2 hónapban vált ennyire felkapottá. Lényegében hasonló elven működik, mint a musically. 

A musically-hez azért is hasonlít, mert úgyszint videókat gyártanak a fiatalok, viszont itt éppen ellenkezőleg, nem a már meglévő zenére tátognak, hanem a már meglévő, ám néma videókra szinkronizálnak. A fő mozgatórugó itt a humor. Minél viccesebb videót tud valaki előállítani, annál nézettebb lesz.

Még gyerekcipőben jár és pontos adat nincs a magyarországi felhasználószámról, azonban már rendszerint előfordulnak 10, 20.000 lájkkal rendelkező alkotások, és több tízezer követővel rendelkező profilok.

Ahogy lenni szokás, a tartalmak "szöknek" instagram-ra és facebook-ra is, ami által egyre több felhasználó csatlakozik az oldalhoz.

Az én véleményem

Találni jópofa tartalmakat, viszont egyenlőre kinek előny, kinek hátrány, de nincs kifejlett kontroll! Így semmiképpen nincs jó hatással a fiatal generációra!

A 90%-ban trágárságra épülő videókban gyakori a rasszista, gyalázkodó tartalom. Van lehetőség jelenteni a videókat, azonban a nagy többségben nem történik semmi.

Rendszeresen előfordul a tartalomlopás, ami ellen egyenlőre nincs védelem, ugyanis a videók egy kattintással letölthetőek és kettővel vissza.

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal!

Ez is tetszeni fog:

Egy titok a telefon akkumlátorokról